Sign In

Помоћник министра за спорт на отварњу Бланик купа у Приједору

Објављено:

​​На аеродрому "Урије"  у Приједору за викенд (26. и 27.08.2017.) одржан  је  12. Бланик куп, једино такмичење у БиХ у прецизном слијетању једрилицом, на којем је учествовало 35 такмичара из Пољске, Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић честитао је организатору на истрајности и дугогодишњем  трајању купа. 

"Сви знамо да је Поткозарје познато по ваздухопловству и ми смо се потрудили да сви заједно будемо добри домаћини нашим гостима који су учесници овог такмичења у једриличарству", рекао је Јаћимовић. 

Отварању је присуствовала и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, која је  рекла да Влада свих 12 година подржава ову манифестацију. 

"Важно је да Република Српска има једну овакву промоцију, јер је ово међународно такмичење  по броју оних који су се пријавили и одакле све долазе", истакла је Решићева, која је и потпредсједник Организационог одбора купа. 

Овогодишњи "Бланик куп" отворио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је учесницима пожелио да остваре добре резултате, те да дођу и идуће године. 

"Град Приједор отворена срца дочекује све госте добрих намјера, овога пута љубитеље плавих висина. Све манифестације па и ова спортска су у функцији промоције туристичке понуде нашег града и у овом случају подизања нивоа спортских активности", рекао је Ђаковић. 

Директор Купа Милан Марковић рекао је  да су на такмичењу учествовали такмичари из Пољске, Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ. 

"Све је протекло у најбољем реду, безбједност је била на завидном нивоу, а због врућине смо били приморани да правимо дужу паузу у најтоплијем дијелу дана", додао је Марковић. 

Адриан Милишић из Аеро-клуба "Ливно" побједник је овогодишњег Бланик купа "Приједор 2017" а побједници у екипној конкуренцији су чланови АК "Штип један" из Македоније. Милишић је побједник и у летовима који су се бодовали за првенство БиХ као и Федерацију БиХ, док су екипно у обје ове категорје били најбољи чланови АК " Бихаћ један".  Побједник у конкуренцији Републике Српске је Мирко Милаковић из АК " Крило", а екипно АК "Приједор један". 

Организатор купа је Аеро клуб "Приједор", а покровитељи Министарство породице, омладине и спорта Републике  Српске, Министарство управе и локалне самоуправе Републике  Српске, те град Приједор.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.