Sign In

Избор 10 најбoљих спортиста Републике Српске у 2011. години

Објављено:

Каратиста добојске "Слоге", Младен Плоскић, проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске у 2011. години, на 57. Избору десет најбољих спортиста Српске.  Друго мјесто припало је рукометашици бањалучког "Борца",  Драгани Кнежевић, а треће одбојкашици "Јединства" из Брчког, Александри Видовић.

Министрица породице, омладине и спорта, Нада Тешановић, честитала је свим спортистима и истакла да су они истински амбасадори своје земље јер је представљају на најбољи начин. 

'' Спорт уједињује народе и земље, промовише праве вриједности а терен је једино мјерило квалитета. Жељела бих да се млади у Републици Српској угледају на спортисте, да живе и раде у складу са олимпијском геслом брже, више, јаче и да сви заједно радимо на напретку Републике Српске.'', истакла је министрица Тешановић.

Министрица је истакла да су сви спортисти који су се нашли у ужем избору за најбољег спортисту Републике Српске побједници, а да је најбољи само први међу једнакима.
Министарство породице, омладине и спорта додијелило је награде најперспективнијим спортистима у 2011. Години. Осим плакете за остварене спортске резултате, 10 најперспективнијих спортиста и један спортиста у категорији лица са инвалидитетом, добили су и новчану награду од Министарства.

Међу 10 најбољих спортиста Српске у овој години су и атлетичарка соколачког "Гласинца", Горана Цвијетић, фудбалер бањалучког "Борца", Срђан Граховац, боксер бањалучке "Славије", Велибор Видовић, бициклиста бањалучког "БСК"-а, Никица Атлагић, аутомобилиста бањалучког "Продрајвера", Борис Миљевић, пливачица требињског "Леотара" Ивана Нинковић и кошаркашица "Младог Крајишника", Милица Деура.



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.