Sign In

Колица и беби опрема за тројке из Милића

Објављено:


Помоћник министра за породицу Републике Српске Босиљка Бошњак данас је у Милићима родитељима првих тројки рођених у овој години у Српској, Борки и Страхињи Марковић, поклонила колица за бебе и сет беби-опреме, у укупној вриједности 2.100 КМ.

Бошњакова је рекла новинарима да Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске још од 2007. године помаже породице које добију тројке, додавши да су до данас у Српској рођене 32.
 
"То је јако битно за пронаталитетну политику, односно демографску слику Републике Српске. Министарство и ја, као и већина грађана, вољели би да буде што више тројки у нашој Републици, без обзира колико је то тешко. Овдје сам да кажем да су институције уз ове породице и да желимо да кроз цијело школовање ове дјеце, у складу са нашим могућностима, помогнемо колико можемо", рекла је Бошњакова.
 
Мајка милићких тројки, Тамаре, Андрее и Војислава, Борка Марковић захвалила је свима који помажу, нагласивши да помоћ пристиже са свих страна.
"Није лако са тројкама, али је срећа трострука. Без обзира на сву борбу и тешкоће са којима се сусрећу парови који имају проблем стерилитета, ипак се све то исплати. Десна рука су баке. Оне су ту 24 сата присутне и то је оно што је веома важно", рекла је Марковићева.
 
Брачни пар Марковић добили су бебе у деветој години брака, након четвртог покушаја вантјелесне оплодње.
 
Срећна мајка родила је тројке 1. јула на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.
Бебе су рођене након 33 седмице и пет дана трудноће, на радост родитеља и бројне фамилије.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.