Sign In

Министар Давидовићева уручила цертификате студентима који су успјешно прошли програм "Моја пракса" и 3D Academy"

Објављено:

​​​ Цертификати о успјешном учешћу у пројекту "Моја пракса" уручени су данас у Бањалуци за 45 студената, којима је омогућена практична настава како би постали конкурентни при запошљавању.
Програм "Три де академија" похађало је 20 студента који су упознати о овим технологијама, док је њих 25 обавило стручну праксу у неколико бањалучких фирми.
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла је значај овог пројекта, јер је то први корак који младим људима омогућава обављање праксе, с обзиром на то да сваки послодавац при запошљавању тражи особу са искуством.
"Договорено је и проширење пројекта, јер је циљ Министарства да се што више студената укључи у ове активности и стекне практична искуства", рекла је Давидовићева новинарима.
Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин напоменуо је да је намјера Универзитета да што више практичне наставе буде уведено на све факултете.
"Циљ пројекта је да студенти завршних година допуне своју биографију и стекну дио радног искуства, те подигну своју конкурентност на тржишту рада по завршетку студирања", рекао је Гајанин.
Он је навео да Универзитет са овим циљем реализује и праксу у бањалучкој Градској управи и предузећима која су у власништву града.
Гајанин је најавио да је у поступку и потписивање уговора са Бизнис-клубом Бањалука, који представља више од 40 приватних предузећа из Републике Српске, а којим је предвиђено да студенти дио практичне наставе обављају у тим предузећима.
Пројект менаџер у Центру за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањалауци Предраг Говедарица изразио је задовољство што је успјешно реализован пројекат "Моја пракса", који је студентима омогућио да проведу 160 радних часова на практичној настави.
Говедарица је истакао да је међу студентима владало велико интересовање за програм "Три де академија", за који се пријавило 99 кандидата.
"Због информатичких и техничких капацитета могли смо примити само 20, па се надам да ће ресорно министарство препознати значај пројекта и да ће наставити са подршком, како би била настављена реализација ових активности", рекао је Говедарица.
Апсолвент графчког инжењерства и дизајна на Технолошком факултету Универзитета у Бањалуци Николина Буловић рекла је да ће јој учешће у пројекту "Три де академија" много значити при тражењу посла, те да би пракса требало да буде стуб образовања.
Представници Центра за предузетништво и трансфер технологија бањалучког Универзтета уручили су захвалницу ресорном министарствиу за подршку у реализацији овог пројкета.
Додјели сертификата присуствовала је и помоћник министра за омладину у Министарству породице, омладине и спорта Српске Бранка Малешевић.
Пројекат "Моја пракса" реализовао је Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањалуци у сарадњи са бањалучким Иновационим центром, а под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.