Sign In

Министар Давидовић уручила поклон-пакете поводом празника

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Републике српске Јасмина Давидовић уручила је данас у Бањалуци поводом новогодишњих празника поклон-пакете дјеци са посебним потребама који станују и школују се у Центру "Заштити ме".

Давидовићева је рекла да је са директором ове установе Зорицом Кузмановић Василић разговарала и о будућој сарадњи и подршци, коју ова установа има од ресорног министарства.
 
"Једна од идеја на којој ћемо радити у наредном периоду је проширење капацитета сензорне собе, те унапређење њеног рада", рекла је Давидовићева новинарима током посјете Центру "Заштити ме".
 
Давидовићева је истакла да је потребно учинити све како се ови малишани не би осјетили незаштићено и заборављено од заједнице у којој живе, те им помоћи да се одшколују и интегришу у ширу друштвену заједницу.
 
Директор Центра Зорица Кузмановић Василић изразила је задовољство сарадњом са ресорним министарством, те навела да је заједнички циљ унаприједити рад ове установе, а на првом мјесто рад сензорне собе, које је оформљена прије четири године.
 
"Сензорна интеграција је вид индивидуалног третмана, на који малишани долазе два пута седмично и родитељи су више него задовољни овим третманом", рекла је Василићева.
 
Према њеним ријечима, Центар "Заштити ме" има 163 ученика, од којих је 58 смјештено у интернату у оквиру Центра.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.