Sign In

Министар Јасмина Давидовић посјетила Дјечији вртић у Гацку

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић данас је посјетила Дјечији вртић у Гацку и уручила дидактички материјал.

Министар Давидовићева је, након разговора са помоћником директора Милетом Давидовићем, истакла да је ово један од уређенијих вртића који својим смјештајним капацитетима и околним простором задовољава све норме, те похвалила рад руководства и васпитача. 

"Министарство улаже велике напоре како би вртићи били што уређенији, да би наши најмлађи имали све услове за добро васпитање", рекла је министар Јасмина Давидовић. 

Давидовићева је истакла да ресорно министарство вртиће у Српској помаже путем конкурса, те напоменула да ће наредни бити расписан за мјесец дана, а путем њега ће вртићи моћи да добију до 3.000 КМ. 

Она је подсјетила да је ранијих година најмање захтјева долазило из источног дијела Републике Српске, додајући да се та ситуација промијенила након што је сугерисала да се позову сви вртићи од Бијељине до Требиња, како би им се указала неопходност пријаве на конкурсе. 

Министар Јасмина Давидовићева је као основне проблеме са којима се сусрећу вртићи у Републици Српској навела недостатак капацитета посебно у већим градовима, гђе су велике листе чекања.

„Проблем је што вртићи не могу да финансирају и другу смјену, чије увођење би било значајно да би родитељи могли да раде без оптерећења“, рекла је Давидовићева и додала да убудуће општине у чијој су надлежности вртићи морају да поведу више рачуна о овом проблему. 

Милета Давидовић, помоћник директора вртића у Гацку, захвалио је за посјету и поклоне који ће допрнијети квалитетнијем раду са дјецом. 

Капацитет ове васпитно-образовне установе је 150 мјеста и у њему бораве дјеца узраста од три до шест година, али примају и дјецу од двије године. Такође, организован је и продужени боравак за школарце од трећег до шестог разреда основне школе.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.