Sign In

Министар Јасмина Давидовић посјетила Сигурну кућу у Бијељини

Објављено:

Током радне посјете Граду Бијељина министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић посјетила је и Сигурну кућу у Бијељини те је  изјавила  да насиље у породици није друштвено прихватљиво у Републици Српској, и  да стога  насилници треба да буду санкционисани.
"У Републици Српској се апсолутно иде према нултој толеранцији према насиљу у породици", рекла је Давидовићева, која је данас у Бијељини посјетила Сигурну кућу коју води Фондација "Лара" .

Она је поручила да жртве насиља у породици имају апсолутну подршку заједнице, а та подршка су и сигурне куће у Бањалуци, Бијељини и Модричи.

"Насиља у породици мора бити што мање, насилници треба да буду санкционисани, а жртве морају да имају гдје да се смјесте и да друштво о њима води рачуна", истакла је Давидовићева.

Она је похвалила рад и опремљеност Сигурне куће у Бијељини коју води Фондација "Лара" и увјерила се да она добро функционше, да је за жртве обезбијеђена радно-окупациона терапија, здравствена заштита и психосоцијални третман, а за дјецу похађање школе.

"Изузетно је важно заштитити жртве насиља у породици, али једнако је важна и превентива, да дјецу учимо да је Она је похвалила рад и опремљеност Сигурне куће у Бијељини коју води Фондација "Лара" и увјерила се да она добро функционше, да је за жртве обезбијеђена радно-окупациона терапија, здравствена заштита и психосоцијални третман, а за дјецу похађање школе.

Директор Фондације "Лара" Радмила Жигић рекла је новинарима да је у заштити жртава доста тога урађено од како је Закон о заштити од насиља у породици стављен под надзор Министарства породице, омладине и спорта.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.