Sign In

Министар Јасмина Давидовић посјетила дјечији вртић у Бијељини

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић посјетила је вртић "Штрумпфоград" у Бијељини и најавила помоћ ресорног министартсва за побољшање услова у овом и другим предшколским установама у Српској.

"Важно је да сва дјеца узраста за вртиће имају мјеста у предшколским установама гдје се друже, социјализу, уче се свему лијепом и припремају се за школу, а то је важно и за пронаталитетну политику, јер када је дијете збринуто у вртићу родитељи могу да раде и лакше се одлуче и на сљедеће дијете", оцијенила је министар Давидовићева.

Министар Јасмина Давидовић је похвалила опремљеност и услове за боравак дјеце у бијељинском вртићу "Штрумпфоград", нарочито што је ријеч о јединственом вртићу у природи.

Министар Давидовићева је са директором вртића Јадранком Пасторковић разговарала и о начину финансирања предшколских установа и најавила да ће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржати кроз конкурс и ову установу како би услови за боравак дјеце били унапријеђени.

Пасторковићева је захвалила Влади и ресорном министарству Српске за бригу и подршку предшколским установама, истичући да од локалне власти у Бијељини немају никакву помоћ ни разумијевање.

Према њеним ријечима, вртић "Штрумпфоград" ове године обиљежава 18 година рада, у три објекта у граду имају 93 дјеце и имају намјеру да обезбиједе и бесллатан боравак у вртићу за дјецу из неких социјалних категоријаПодијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.