Sign In

Министар Јасмина Давидовић присуствовала је манифестацији "Лијепо нам је у вртићу било"

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић  присуствовала је завршној манифестацији „Лијепo  нам је у вртићу било“. Манифестација је одржана у Дјечијем позоришту у Бањалуциу у организацији Центраза предшколско васпитање и образовање и том приликом је изјавила  да Влада Републике Српске пружа подршку дјеци у вртићима и у школи.

"Министарство породице, омладине и спорта, као и сва друга министарства у Влади Републике Српске јесу ту да пруже подршку дјеци да им буде лијепо у вртићу, школи и да одрастају на прави начин", рекла је министар Давидовићева 

Давидовићева је рекла да је заједно са родитељима поносна на дјецу, која излазе из вртића и на јесен полазе у школу.

"Дјеци сам пожељела да им у школи буде лијепо, да стекну нове другаре, да они који желе добију брата, сестру или обоје и да буду здрави са својим породицама", истакла је министар Давидовићева.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић изјавила је да би до краја године у Бањалуци требло да буду изграђена два нова вртића у којима би укупно било смјештено 80 дјеце.

Куртиновићева је подсјетила да је предсједник Републике Српске Милорад Додик раније обећао да ће са милион КМ помоћи изградњу вртића на локацији Купусиште у Бањалуци.

"Изградњом овог вртића, знатно би била смањена листа чекања за око 2000 малишана колико их годишње чека на упис у бањалучке вртиће", истакла је Куртиновићева.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.