Sign In

Министар Соња Давидовић разговарала је са тениским судијом Озреном Ђурђевићем

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Владе Републике Српске, Соња Давидовић, разговарала је, данас,  са Озреном Ђурђевићем, успјешним и признатим тениским судијом.


 Министар  Соња Давидовић рекла је да је тениски судија Озрен Ђурђевић на највећим тениским такмичењима и турнирима до сада у најбољем свијетлу представљао Бањалуку и Републику Српску.


Након састанка у Бањалуци са  Ђурђевићем, Соња Давидовић је рекла новинарима да можемо бити поносни на чињеницу да овакви млади људи из Републике Српске буду препознати као квалитетан и стручан кадар у свијету.


„Спортски успјеси, спортски рад и уопште спортско залагање Ђурђевића када је у питању линијско суђење у тенису заслужују једну велику пажњу“, истакла је министар Соња Давидовић.


Ђурђевић је рекао да ће и даље наставити да промовише Бањалуку и Републику Српску и спорт Српске на свим најважнијим тениским турнирима на свијету.


Он је рекао да се на завршни турнир у Лондону позива 10 најбољих линијских судија свијета , истичући да је поносан на чињеницу да је он био једини представник из источне Европе на том турниру.


Говорећи о одржавању бањалучког тениског Челенџер турнира, Ђурђевић је рекао да је важно да тај турнир остане и опстане у Бањалуци јер је одавно превазишао локалне оквире и препшознат у тениском свијету и спорту.


„То је један од пет најбољих Челенџера на свијету и има могућност да једног дана прерасте у турнир из серије 250 и да на АТП календару буде раме уз раме уз Доху, Москву, Штуртгарт, Хамбург и Будимпешту“, закључио је Ђурђевић.  ​​​​​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.