Sign In

Одржан пријем за олимпијце Тању Каришик-Кошарац и Младена Плакаловића

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, уприличила је пријем за учеснике Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји из Републике Српске Тању Каришик - Кошарац и Младена Плакаловића.

Том приликом министар Јасмина Давидовић истакла је  да улагање у врхунске спортисте показује изузетне резултате и  да је одлазак на ово такмичење велики успјех домаћих скијаша, тим већи што је ово њима треће учествовање у ЗОИ.

Она је истакла да је синергија њиховог рада и матичних спортских клубова, Скијашког савеза Републике Српске и Министарства породице, омладине и спорта дала управо овакав резултат, додавши да ће сарадња бити настављена.

Министар Јасмина Давидовић је подсјетила да су Кошарчева и Плакаловић дугогодишњи стипендисти Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

"Министарство је за подршку њиховог одласка на ЗОИ одредило по 7.000 КМ, а наравно да ћемо испоштовати и њихове скијашке клубове", рекла је Давидовићева и пожељела им успјех на предстојећем такмичењу, уз напомену да је и само постизање олимпијске норме огроман успјех за било којег скијаша.

Она је поручила да ће сарадња бити настављена у свим доменима који су потребни за постизање оваквих врхунских успјеха.

"Јако ми је драго да је Влада Српске одредила износ од три милиона КМ за изградњу инфраструктуре која је потребна да се унаприједе услови скијања у различитим дисциплинама, рецимо за бијатлон и нордијско трчање на Јахорини, биће изграђене стазе и све оно што треба и Тања и Младен и њихови клупски другови ће тада имати одличне услове за третирање и нове успјехе", рекла је министар Давидовићева.

Тања Каришик Кошарац из Скијашког клуба "Романија" са Пала, која ће трећи пут учествовати на Зимским олимпијским играма, захвалила је Министарству и министру Давидовић за пружену помоћ.

Она каже да ће на ЗОИ наступити у смучарском трчању у дисциплини 10 километара слободним стилом, да је током претходних сезона вриједно тренирала и радила и успјела испунити потребне норме, те да је направила један од својих најбољих резултата у овој сезони, што сматра одличним уводом за ЗОИ.

"Потрудићу се да отрчим најбоље што могу и да се вратим са добрим резултатом", рекла је Кошарчева.

На ЗОИ ће по трећи пут поћи и Тањин колега Младен Плакаловић који ће наступити у ски-трчању на 15 километара.

Он је, такође, захвалио Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске за помоћ, нагласивши да су иза њега дуге године напорног тренирања.

"Посљедњи период, неких два мјесеца, због неких других обавеза нисам се посветио тренингу колико баш могу, међутим, иза мене је дугогодишњи и напоран рад, тако да се надам да се ова два мјесеца неће одразити баш толико, да ћу направити одличну трку и да ћу се вратити са што бољим резултатом", рекао је Плакаловић.

Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске и министру Јасмини Давидовић представници Смучарског савеза Републике Српске уручили су захвалницу за допринос развоју овог спорта.

Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу у Јужној Кореји трају од 9. до 25. фебруара.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.