Sign In

Отворен камп Одбојкашког савеза у оквиру "Љетне школе спорта"

Објављено:

Kамп Одбојкашког савеза Републике Српске у оквиру „Љетње школе спорта Министарства породице омладине и спорта Републике Српске почео је у Палама, а свечаном отварању присуствовао је велики број угледних званица из свијета одбојке из региона и друштвеног живота Републике Српске.
Kамп, који је ове године окупио 106 учесника, трајаће до 21. јула, а понудиће изузетно квалитетан садржај, врхунске промотере и предаваче. На челу стручног руководства кампа је Љубомир Галогажа, искусни тренер који је посебно посвећен раду са младима. Промотер кампа је Милорад Kијац човјек богатог стручног искуства, тренер који је својим радом обиљежио историју одбојке на нашим просторима. У току кампа млади одбојкаши и одбојкашице имаће прилику да се друже са одбојкашким репрезентативкама Србије, актуелним европским и свјетским шампионкама и олимпијским вицешампионкама.
Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су и саме биле учеснице кампа Одбојкашког савеза Републике Српске, а данас спадају у ред најбољих свјетских одбојкашица, такође ће посјетити камп и дружити се са учесницима.
Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, истакао је велики значај овог кампа.
„Надамо се да ћемо учеснике кампа кроз неколико година гледати на европским теренима и надамо се да ћемо ускоро добити неку нову Тијану или Бранкицу.  Одбојкашки  савез Репблике Српске је један од најбоље организованих савеза и ми ћемо се трудити да  будемо ту када год они то буду тражили од нас“ – рекао је Јаћимовић. 
Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, изразио је задовољство због присуства репрезентативаца Србије одбојкашком кампу.
„Учесници кампа ове године имају прилику за изузетан доживљај у вези са присуством живих легенди одбојкашког спорта и да се дио времена друже са репрезентативкама Србије. То је ријетка прилика за учеснике кампа и остварена је захваљујући припремама сенирским репрезентацијама Србије у Палама – истакао је Поповић.
Предсједник Одбојкашког савеза Србије, Зоран Гајић, нагласио је да је камп производ заједничког труда људи са обје стране Дрине.
„Прије свега желим да кажем да је ово продукт заједничког рада свих нас, и Србије и Републике Српске и Војводине где је Владимир Батез покрајнски секретар за спорт. Све снаге из Србије смо окренули ка организацији овог кампа. Веома је важно да ова деца играју одбојку, да напредују, и да се неки од њих афирмишу у репрезентацију коју они изаберу, а сви знамо која је то репрезентација – рекао је Гајић.
Покрајински скретаријат за спорт и омладину Војводине донирао је Одбојкашком савезу Републике Српске 100 лопти Микаса МВА 200, а Управни одбор ОСРС одлучио је да се те лопте уруче клубовима из Одбојкаког савеза  који се такмиче у Премијер лиги Босне и Херцеговине
„Ја бих прије свега искористио прилику да се захвалим Министарству породице омладине испорта на позиву да учествујем у овом кампу. Ми смо спремили као подршку овом кампу једну донацију. Послали смо и један број дјеце да буду учесници овог кампа. Сви знамо колико је Република Српска за нас важна у одбојкашком смислу. Већ неколико година сениорске селекције долазе овдје на припреме и сигуран сам да ће се то наставити у будућности. Много играча и играчица је поријеклом са ових простора, споменуо бих Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић које су тренутно водеће играчице Србије, а биле су учеснице овог кампа – рекао је покрајински секретар за спорт, Владимир Батез.
Добродошлицу гостима пожелио је и начелник општине Пале, Бошко Југовић.
„ Желим да учесници понесу лијепе утиске саПала. Ми смо ту да учинимо све да се они осјећају као код куће и надамо се да ће они још дуго година долазити овдје.
Отварању кампа присуствовали су: Драган Јаћимовић, помоћник министра за спорт са сарадницима,  Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину Војводине, представници Одбојкашког савеза Србије: предсједник Зоран Гајић,  генерални секретар Иван Kнежевић, први потпредсједник Ђула Мештер, предсједник Скупштине ОСС Рашо Милић и предсједник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић; начелник Опшптине Пале Бошко Југовић, предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић и предсједник Одбојкаког савеза Републике Српске, Милутин Поповић.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.