Sign In

Подршка Министарства породице, омладине и спорта Ватерполо клубу "Бања Лука"

Објављено:

Драган Јаћимовић, помоћник министра за спорт на данашној прес конференцији Ватерполо клуба истакао је да Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржавало је и подржаваће учешће у европским такмичењима Ватерполо клуба "Бањалука".
 
Јаћимовић је нагласио да предстојећи квалификациони турнир Лиге шампиона у ватерполу, који ће бити одржан у Барселони, представља велико искуство за момке овог бањалучког клуба, а које ће касније моћи да пренесу у домаћој лиги.
 
"Резултат јесте важан, али није у првом плану", рекао је Драган Јаћимовић и ватерполистима "Бањалуке" пожелио да у Барселони остваре што бољи резултат.
 
Тренер и предсједник Ватерполо клуба "Бањалука" Слободан Граховац рекао је да је ово први клуб из Републике Српске и БиХ који иде на званично такмичење у Барселону.
 
"Бањалука је сада у конкуренцији пребогатих градова као што су Истанбул са 20 милиона становника, Барселона, Букурешт, Казањ... и ово је сигурно велики догађај за нас", рекао је Граховац.
 
Он је додао да је, када се све сабере, Ватерполо клуб "Бањалука" обезбиједио 50 одсто средстава, 50 одсто Влада Српске, а од БиХ нису добили ништа, иако је као првак представљају.
 
"То је у будућности велики задатак и Министарства породице, омладине и спорта и свих политичара из Републике Српске али и ФБиХ - да се спортским екипама омогући такмичење у Европи, а самим тим им и средства. Министарство цивилних послова мора да велики дио тих обавеза преузме на себе", указао је Граховац.
 
Ватерполо клуб "Бањалука" ће у квалификацијама за Лигу шампиона, које ће бити одржане од четвртка, 29. августа, до недјеље, 1. септембра, играти у групи "Б" у Барселони.
 
У овој групи, у којој је домаћин "Барселона", налазе се и "Синтез" из руског Казања, "Стеауа" из Румуније, "Пан" из Француске и "Енка" из Турске.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.