Sign In

Подршка младим атлетичарима пред одлазак на EYOF у Баку

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, истакла је данас у Бањалуци да је младим спортистима који су остварили добре резултате неопходно пружити подршку како би наставили да се још успјешније баве спортом и буду примјер младима.


Давидовићева је рекла, послије пријема за младе атлетичаре Николу Брдара и Луку Ивичића, да су ови спортисти велики потенцијал Републике Српске, те додала да ће ресорно министарство финансијски подржати њихов одлазак у Азербејџан и учешће на Европском омладинском олимпијском фестивалу ЕЈОФ "Баку 2019", који ће бити одржан крајем јула.


"Нашим спортистима честитам за сјајне резултате који су им омогућили учешће на једном од најзначајнијих међународних такмичења. Ово ће бити изврсна прилика да Републику Српску представе у најбољем свјетлу на спортском терену и ван њега", рекла је Давидовићева.
Члан Атлетског клуба "Бањалука", Никола Брдар, изразио је захвалност Министарству за подршку која му представља вјетар у леђа и знак да труд који улаже у тренирање има одређене ефекте.


"Осим личног задовољства, битно је и да друштво има осјећај за наше успјехе. Мотив да наставим још боље ми је и значајан резултат који сам остварио као веома млад спортиста", рекао је Брдар, који сте такмичи у дисциплини спринт на 100 и 200 метара.
Члан Атлетског клуба "Борац", Лука Ивичић, рекао је да ће дати све од себе да предстојеће такмичење искористи да оствари свој лични, али и постави нови рекорд БиХ у десетобоју.


"На такмичењу ће бити изузетно јака конкуренција и нисам превише амбициозан са циљевима за пласман, али надам се да ћу остварити добар резултат који ће ми бити увертира да сљедеће године покушам остварити норму за европско првенство за такмичаре млађе од 18 година", рекао је Ивичић.
Тренер у Атлетском клубу "Борац", Душко Ивичић, који је и тренер атлетског тима, истакао је значај учешћа ових младих спортиста које ће им дати вјетар у леђа да остваре најбоље резултате.


Љетни ЕЈОФ "Баку 2019" одржава се од 21. до 27. јула, а на програму ће бити 10 спортова - атлетика, спортска гимнастика, џудо, рвање, бициклизам, кошарка, тенис, одбојка, рукомет, пливање. Овај фестивал је први врхунски европски спортски догађај намијењен младим учесницима од 14 до 18 година. На ЕЈОФ-у у Бакуу очекује се 3.600 такмичара из 50 европских земаља.
​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.