Sign In

Сусрети младих Републике Српске и Републике Србије у Новом Саду

Објављено:

​​​​​​​​​​​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић,  присуствовала је првим Сусретима младих Републике Српске и Србије који су организовани у Новом Саду с циљем размјене искустава, повезивања и реализације заједничких пројеката младих двије земље.


Давидовићева је рекла да ова манифестација треба да заживи, а потом и да траје ради што тјешње сарадње младих Србије и Српске.
"Манифестација је значајна због још тјешњег повезивања младих Српске и Србије, планирања и рада на заједничким пројектима, али и усавршавања сваког од њих појединачно, лично и на професионалном плану", рекла је Давидовићева.


Она очекује да ће млади из Српске и Србије током четвородневне манифестације у Новом Саду и Београду размијенити конкретне идеје и донијети конкретне закључке у вези са будућим заједничким активностима.


"Министарство на чијем сам челу, као и Министарство омладине и спорта Србије би на основу тих идеја и закључака радило заједничке акционе планове, али и планирало активности за наредну годину", рекла је Давидовићева.
Она је подсјетила да су у Републици Српској током ове године већ организована три сусрета младих, те најавила да ће такви сусрети биће настављени и убудуће.


Министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, изразио је задовољство што су се млади Српске и Србије окупили у Новом Саду, Омладинској пријестоници Европе у овој години, граду који је свијету показао да је град гостољубивих младих људи, увијек отворен за све што је ново и креативно.
Он је изразио увјерење, да ће млади Српске и Србије током овог сусрета размијенити креативне идеје, које ће назначити у ком правцу ће заједно радити у наредном периоду.


"Сигуран сам да ће млади Српске и Србије преузети лидерску улогу и направити те прве снажне кораке, да се превазиђу изазови на које млади сваки дан наилазе, са жељом да направе друштво квалитетнијим и бољим", рекао је Удовичић.


Послије дводневног боравка у Новом Саду, млади се селе у Београд гдје ће бити одржано Акционо планирање представника два министарства у области омладине и спорта за 2020.годину као и завршна омладинска конференција.


Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, нагласио је да је Сусрет младих Српске и Србије добар концепт, јер осим братских односа, овакви сусрети младих су прилика да се на конкретним примјерима покаже да се о њима итекако води рачуна и да су они дио процеса одлучивања.
Он каже да је природно што је Нови Сад као Омладинска престоница Европе домаћин оваквог сусрета, посебно имајући у виду чињеницу да је цијели регион угрожен одласком младих широм свијета.


" Сусрети младих Српске и Србије знак су да владе, државе, градови, локалне средине, омладинске организације чују младе, јер од тога зависи како ће нама бити у будућности", рекао је Вучевић.


Сусрети младих Републике Српске и Србије одржани су у свечаној сали новосадског Технолошког факултета и окупили су око 40 представника разних омладинских организација из двије земље.


Организатори манифестације су Министарство породице, омладине и спорта у Влади Српске и Министарство омладине и спорта Србије.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.