Sign In

Свечано отворена канцеларија Омладинског савјета Републике Српске у Требињу

Објављено:

​​​​​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић отворили су данас у овом граду канцеларију Омладинског савјета Републике Српске.
Ово је друга канцеларија Омладинског савјета Републике Српске, а прва је отворена у Бањалуци.
"Драго нам је што ће млади на истоку Српске имати прилику да им информације буду што доступније, да сазнају како да се активирају и аплицирају за различите пројекте", рекла је министар Соња Давидовић.Давидовић.
Она је најавила да ће ресорно министарство наредне седмице расписати конкурс за суфинансирање пројеката и програма омладинских организација.
 
Градоначелник Ћурић је рекао да ова канцеларија има велики значај, не само за требињску омладину, него и за све младе људе у Херцеговини.
"Инсистираћемо на томе да та канцеларија што више ради. Градска управа ће настојати да помогне да она функционише, али исто тако ћемо тражити повратну информацију од младих", нагласио је Ћурић.
Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Никола Стјепановић захвалио је ресорном министарству и Градској управи Требиња за помоћ у отварању ове канцеларије.
"Надамо се да ће канцеларија допринијети развоју омладинског активизма и побољшању положаја младих у Требињу и цијелој Српској", рекао је Стјепановић.
Канцеларија Омладинског савјета Републике Српске, која се налази прекопута требињске Гимназије, отворена је у оквиру 23. Сусрета младих који су синоћ почели у Требињу.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.