Sign In

У Бијељини се одржава Регионална канцеларија за сарадњу младих

Објављено:

​У организацији Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Омладинског савјета Републике Српске одржава се (01.02. јуни) у Бијељини Регионална конференција за сарадњу младих (Ryco).


 Помоћник министра за омладину Републике Српске Бранка Малешевић рекла је да је циљ Регионалне конференције о сарадњи младих у региону да повеже кровне омладинске организације и мреже у Српској и Србији, а уједно је и једна од најзначајнијих активности из заједничког плана два министарства.
Према ријечима помоћника за омладину Бранке Малешевић сарадња омладинских организација из најмање двије државе један је од услова за аплицирање пројеката који ће се финансирати из Регионалне канцеларије за сарадњу младих западног Балкана који је основан прошле године, са сједиштем у Тирани и локалним канцеларијама у БиХ, Србији, Црној Гори, Македонији, Албанији и самопроглашеном Косову.

"Пројекти су из разних области и њихов смисао је да се унаприједи мобилност младих и омладинске размјене, те као главни циљ толеранција и помирење, што доприноси стабилности и миру у региону", рекла је Малешевићева.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Данијела Топић најавила је да ће млади из шест земаља моћи да конкуришу на пројекте од септембра, а за овај први конкурс планирано је више од милион евра.

Она је рекла да БиХ за Регионалну канцеларију за сарадњу младих издваја годишње 154.000 евра, а од потписница највише издваја Србија.
Александар Воштић из сектора за омладину у Министарства омладине и спорта Србије истакао је да је конференција о омладинској сарадњи једна у низу заједничких активности министарстава Српске и Србије и организација младих у овим земљама.

"Очекујемо да омладинске организације наставе и продубе сарадњу и припреме пројекте које ће финансирати Регионална канцеларија за сарадњу младих (Rycko), истакао је Воштић.

Милица Шкиљевић је као омладински представник Србије у Управном одбору Регионалне канцеларије за сарадњу младих истакла да је ријеч о својеврсној фондацији која ће младима из региона пружити добру прилику за индивидуалне и групне размјене.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.