Sign In

Министар Јасмина Давидовић посјетила Универзтитетску болницу Фоча

Објављено:

​Министар породице омладине и спорта,  Јасмина Давидовић посјетила је Универзтитетску болницу у Фочи. Са њом у посјети је био и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и начелник општине Фоча Радисав Машић.

"Министарство је недавно донирало фочанском породилишту 20 000 марака за набавку кревета за породиље и бебе, а за наредну годину планирам да се за ову установу набави спироергометар, то је апарат који служи за прегледе спортиста, али и свих апцијената који имају проблеме са астмом и бронхитисом", истакла је  Давидовићева.

Министар здравља и социјалне заштите , Драган Богданић, рекао је да је фочанска болница са новом опремом добила много бољу дијагностику, те да је међу првима у Српској по квалитету васкуларне хирургије.

"Подршка Владе Републике Српске и Министарства овој установи је неупитна и биће настављена у наредном периоду, а драго ми је да је овдје створен квалитетан кадар и стручњаци разних области коју могу да уведу нове и дијагностичке и савремена процедуре лијечења. Овдје  мора да се формира један посебан Центар за васкуларну хирургију јер је Фоча број један у Српској по томе и ту ћемо уложити потребан новац за набавку опреме", рекао је Богданић.

Кроз сарадњу са ресорним министарствима и Владом Републике Српске, Универзитетска болница Фоча, у којој се годишње лијечи више од 13.000 пацијената из свих крајева БиХ и која је наставна база Медицинског факултета, постаје све препознатљивија здравствена утанова у Српској по квалитету услуга и здравственог кадра.

Подршку пројекту пружила је и општина Фоча.

"Ми смо подржали и тај пројекат, као и друге пројекте које реализујемо у сарадњи са Владом Републике Српске  у Фочи. Поред болнице, енергетску ефикасност спровешћемо и у овдашњем Средњошколском центру, а план је да то приширимо и на друге установе у Фочи", рекао је Машић.

Улагања у болницу поздрављају и пацијенти који се лијече у овој здравственој установи. Истакли су да је љубазност особља и квалитет услуга на високом нивоу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.