Sign In

Министар Јасмина Давидовић посјетила Сервис центар „Трачак наде“

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић обећала је да ће министарство на чијем је челу помоћи набавку комби-возила, те рјешевање осталих проблема Сервис центра "Трачак наде" у Фочи за особе са тешкоћама у развоју.

Министар Јасмина Давидовић је синоћ уручила 56 новогодишњих пакетића корисницима "Трачка наде" из Фоче и Чајнича.

"Удружење окупља велики број чланова и моја жеља је била да дјеца осјете да се на њих мисли и да видим какве су њихове потребе. Потребан им је комби за превоз јер је доста дјеце из околине Фоче, настојаћу да дођемо до рјешења, да ли путем Министарства здравља или на неки други начин", рекла је министар Јасмина Давидовић.

Она је похвалила рад Сервис центра "Трачак наде" у оквиру којег са дјецом и родитељима раде логопед, дефектолог, психолог и медицинска сестра.

"Настојаћу да се тај кадар појача, да наше министартво то финансира јер је то можда и најпотребније у овом тренутку. Подржаћемо Удружење `Трачак наде` и финансијски да могу да поправе прозоре", навела је министар Јасамина Давидовић.

Предсједник Удружења за помоћ особама са тешкоћама у развоју Јелена Вилотић рекла је да су родитељи имали прилику да упознају министра Јасмину Давидовић појединачно о својим проблемима, те да се нада да ће удружење наићи на разумијевање министарства када је ријеч о набавци комби-возила.

"То нам је горући проблем, а и просторије које посједујемо нису довољне за све већи број наших корисника. Тренутно уз помоћ општине проширујемо просторије, али и када се заврше ти радови то неће бити довољно за наше све веће потребе", истакла је Вилотићева.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.