Sign In

Пријем за перспективне спортисте

Објављено:

​Министар породице омладине, породице и спорта, Јасмина Давидовић разговарала је данас у Бањалуци са 10 перспективних спортиста Српске о оствареним резултатима, те изразила наду да ће они бити узор будућим генерацијама.

Министар Јасмина Давидовић је након пријема за спортисте изјавила новинарима да ће ресорно министраство наградити ове спортисте са 400 КМ и признањем, те истакла да је потребна и много већа подршка овим младим људима у остваривању резултата.

"Разговарали смо и о проблемима са којима се ови младићи и дјевојке сусрећу током тренирања и постизања резултата, као и о томе које спортске објекте би требало реновирати и вратити у функцију", навела је министар Јасмина Давидовић.

Она је додала да је циљ ресорног министарства допринос масовности базе спорта, те да буде што више младих од којић ће одређени број прерасти у врхунске спортисте.

Џудиста Василије Вујачић из Џудо клуба "Српски соко" из Зворника каже да му награда и признање Министарства представља велику част, јер је сопственим радом и трудом заслужено остварио добре резултате.

"Велику подршку ми пружа тренер Драган Божовић, родитељи и породица, као и локална заједница, без чије финансијске помоћи, вјероватно, не бих успио отићи на првенство Европе, гдје смо направили историјски резултат", рекао је Вујачић.

Он каже да тренутно не размишља о одласку из Републике Српске, иако већина спортиста одлази у Србију, гдје је већа конкуренција, али и боља перспектива за рад и напредак.

У Културном центру "Бански двор" у Бањалуци на манифестацији "Избор 10 најбољих спортиста Републике Српске" биће уручене награде и признања најперспективнијим спортистима Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.