Sign In

Састанак са представницима боксерских савеза поводом оснивања Регионалне лиге

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, разговарала је данас са предсједником Боксерског савеза Србије Драганом Игњатићем, генералним секретаром Боксерског савеза Србије Драгољубом Радовићем,  генералним секретаром Боксерског савеза Хрватске Марком Маровићем, директором Регионалне лиге Јурицом Рунтићем и директором Боксерског клуба „Славија“ Душко Бјелинићем о оснивању Регионалне лиге.

Представници боксерских савеза информисали су министра Јасмину Давидовић о реализованим активности и усвојеним одлукама на одржаним заједничким састанцима у Лозници и Скопљу о формирању Регионалне лиге Србије,Хрватске, Македоније и БиХ.

Подржавши оснивање регионалног такмичења министар Јасмин Давидовић истакла је значај успостављања сарадње спортских савеза региона, што ће свакако унаприједити размјену богатог искуства и знања из овог спорта како спортиста, тако и тренера. Она је подсјетила да је ово четврта по реду регионална лига, након већ формираних лига у рукомету, кошарци и ватерполу. „Министарсво породице, омладине и спорта цијени богату  спортску историју и успјех боксера са ових простора Маријана Бенеша и Антона Јосиповића, који су постигнутим резултатима остварили право на новчану накнаду као носиоци Националних спортских признања Републике Српске. Наше активности ће и даље бити усмјерене ка стварању бољих услова за спортско усавршавање, напредовање младих спортиста, те промоцију и афирмацију спорта“, истакла је министар Јасмина Давидовић.

Сутра у Бања Луци са почетком у 9:30 часова одржаће се један од финалних састанака националних боксерских савеза везан за учешће и организацију Регионалне лиге на којем ће учешће узети представници боксерских савеза Србије,Македоније, Хрватске и БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.