Sign In

Избор најбољих спортиста Републике Српске

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић присуствовала је традиционалном 62. Избору најбољих спортиста, у организацији "Гласа Српске" у Културном центру „Бански двор“ у Бањалуци.

Министар Јасмина Давидовић изјавила је да је опредјељење Српске да се њени клубови и спортисти такмиче у регионалним лигама, јер то повећава интерес за спорт, као и интерес гледалаца, те интерес привреде за улагање у спорт.

Она је нагласила да је потребно и стварати услове за омасовљење спорта, јер је то начин да се дође до квалитета.

Министар Јасмина Давидовић је рекла да је у овој години манифестација од републичког значаја, Мале олимпијске игре, дала успјеха и да је Српска примљена у Међународну асоцијацију школског спорта.

Према њеним ријечима, ова година је била значајна година за спорт, наводећи да је троје спортиста из Републике Српске учествовало на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, као и да је Српска била домаћин значајном броју спортских манифестација које су у календару такмичења својих спортских асоцијација.

Члан бањалучког Пливачког клуба "22. април" Михајло Чепркало проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске за ову годину у традиционалном 62. Избору најбољих спортиста, у организацији "Гласа Српске".

Међу успјесима овог седамнаестогодишњег спортисте спада и учешће на Олимпијским играма у Бразилу, гдје је заузео 37. мјесто.

Чепркало је рекао у обраћању да је иза њега веома тешка и напорна година, али са резултатима.

Друго мјесто припало је Татјани Ђекановић из стрељачког клуба "Геофон" из Теслића, која је такође учествовала на Олимпијским играма у Бразилу, док је треће мјесто припало бањалучком кајакашу Дарку Савићу из Кајакашког клуба "Врбас-М:тел".

Међу десет најбољих спортиста, по избору жирија, нашли су се и члан Џудо клуба "Леотар" из Требиња Митар Мрдић, члан Карате клуба "Дрина" из Вишеграда Никола Полуга, члан Атлетског клуба "Гласинац" са Сокоца Младена Петрушић, те Ајла Синановић из Женског одбојкашког клуба "Бимал" Брчко.

Ту су и Драшко Албијанић из Кошаркашког клуба "Игокеа" из Александровца, Драшко Вујковић из Ватерполо клуба "Бањалука", те Младен Плакаловић из Смучарског клуба Источно Сарајево.

У категорији спортиста са инвалидитетом награда за најбољег је припала Игору Игњатовићу из бањалучког Кошаркашког клуба инвалида "Врбас".

За најбољег тренера у овој години проглашен је тренер кошаркашког клуба "Игокеа" из Александровца Драган Бајић.

За посебан спортски подухват ове године награду је добио бијељински Фудбалски клуб "Радник".

Додијељена је и награда "Златно перо - Лимун Папић" за најбољег спортског новинара, коју је добио бањалучки новинар Синиша Котораш.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.