Sign In

Министар Петричевић у радној посјети општини Дервента

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је општину Дервента гдје је одржао радни састанак са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима.

На састанку се разговарало о бројним темама које имају за циљ стварање бољег пословног окружења и привлачење домаћих и страних инвеститора, о проширењу индустријске зоне, као и о погодностима и предностима општине Дервента за јачање њеног привредног развоја.

С обзиром да је Дервента дио Сарадичке мреже, м​инистар Петричевић је нагласио значај Програма пројекта постинвестиционе подршке инвеститорима коју проводи Министарство привреде и предузетништва.

„Имамо намјеру да потенцијалним инвеститорима помажемо и убудуће и да видимо које би повластице као страни улагачи добили од Владе Републике Српске. То се прије свега односи на помоћ по питању нових запошљавања, поврат пореза на годишњем нивоу и слично", рекао је министар Петричевић.

Начелник општине Дервента Милорад Симић је рекао да у овој локалној заједници послује више од 800 привредних субјеката, те истакао како је мала стопа незапослености и позитиван омјер увоза и извоза.

Током посјете Дервенти, министар Петричевић  је заједно са начелником посјетио привредне субјекте из области металне индустрије „Токарење д.о.о." и "Металац МБМ" д.о.о.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.