Sign In

Донесен Правилник о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника

Објављено:

​​​​​​

На основу Закона о подстицајима у привреди Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 52/19) и члана 76. став 2. Закона о републичкој управи („Службени гласник Републике Српске", број 115/18, Министарство привреде и предузетништва Републике Српске  је израдило Правилник о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника.

Овим правилником прописују се садржај, облик и начин подношења захтјева за подстицај за повећање плате радника, као и друга питања од значаја за поступак остваривања права на подстицаје.

Основни разлог за доношење овог подзаконског акта заснива се на чињеници да је поменути поступак новина у законодавном систему Републике Српске и да обухвата доста нових детаља и појединости које је потребно што више приближити привредним субјектима.

Према томе, доношење овог подзаконског акта има за циљ да поступак за остваривање права на подстицај за повећање плате учини јасним и ефикасним, како за све привредне субјекте заинтересоване да буду корисници подстицаја, тако и за органе укључене у овај поступак.

Поред тога, у изради овог правилника активно су учестовали представници Пореске управе Републике Српске, а прибављена су и мишљења Министарства финансија, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Правилник о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника  објављен је на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpp/pravniokvir/propprivreda/Documents/Pravilnik%20o%20postupku%20dodjele%20podsticaja%20za%20povecanje%20plate%20radnika.pdf​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.