Sign In

Јавне консултације - Приједлог правилника о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника

Објављено:

​​​​

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске у циљу обављања јавних консултација позива сва заинтересована лица да доставе  коментаре и сугестије на Приједлог правилника о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника.

Основни разлог за доношење овог подзаконског акта заснива се на чињеници да је поменути поступак новина у законодавном систему Републике Српске и да обухвата доста нових детаља и појединости, које је потребно што више приближити привредним субјектима. Осим појашњења и инструкција за привредне субјекте, овим правилником уређује се и начин поступања Министарства привреде и предузетништва и Пореске управе Републике Српске, као органа управе који воде и предузимају радње у поступку остваривања права на подстицај за повећање плате.  Према томе, доношење овог подзаконског акта има за циљ да поступак за остваривање права на подстицај за повећање плате учини јасним и ефикасним, како за све привредне субјекте заинтересоване да буду корисници подстицаја, тако и за органе укључене у овај поступак.

Коментаре и сугестије можете доставити на адресу: Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука или путем електронске поште на адресу mpp@mpp.vladars.net до уторка 26.11.2019. године.

Приједлог​ правилника о поступку додјеле подстицаја за повећање плата радника можете преузети на сајту Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

 ​

 



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.