Sign In

Министар Петричевић на Првом сајму женског предузетништва Републике Српске у Бањалуци

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је, данас, у Бањалуци, отварању Првог сајма женског предузетништва Републике Српске и пружио подршку организацији и одржавању.

 

Циљ сајма је промоција производа и услуга домаћих привредних друштава и предузетника коjима руководе жене или су у власништву жена, као и промоција успјешних пословних подухвата, те повезивање и комуникација са потенцијалним и постојећим пословним партнерима.

 

Сајам је организовала Привредна комора Републике Српске у сарадњи са подручним привредним коморама, а у оквиру пројекта „ ППЖ РС – Подршка предузетништву жена Републике Српске".

 

На овој привредној манифестацији је представљено око 50 привредних друштава из земаља бивше Југославије, првенствено чланица савјета за женско предузетништво у Коморском систему Републике Српске, али и друга привредна друштва под руководством или у власништву жена.

 

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић нагласио је да је у Српској усвојена Стратегија развоја женског предузетништва до 2023. годинe, чиме је системски подржан развој женског предузетништва.

 

"Тиме смо системски подржали развој женског предузетништва. Циљ нам је унапређење ове дјелатности, односно боље повезивање предузетница и квалитетнија финансијска подршка њиховим пројектима", рекао је Петричевић.

 

 

 

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.