Sign In

Министар Петричевић присуствовао 5. Форуму о интернационализацији пословања у Теслићу

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је 5. Форуму о интернационализацији пословања у организацији Развојне агенције Републике Српске и Развојне агенције Србије у оквиру Европске мреже предузетништва, а уз подршку Министарства привреде и предузетниш​тва, у Бањи Врућици у Теслићу.

Форум је окупио око 230 привредника, из земаља региона и ЕУ, као и представнике државних институција, привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди, а све у циљу размјене искуства, промовисања њихових производа и услуга, као и успостављања нових пословинх контаката и будуће сарадње.

Форум о интернационализацији пословања важан је механизам интернационализације домаћих предузећа, јер им омогућава пословно повезивање са партнерима широм региона, Европе и свијета.

Осим пословних сусрета, у оквиру Форума одржавају се ​бројни панели и радионице на којима се разговара о многим важним темама и размјењују искуства.

„Наши привредници имају шансу да у једном дану и на једном мјесту остваре бројне контакте са фирмама из региона, Европе, па и читавог свијета, будући да су присутне фирме и из САД", рекао је министар Петричевић, те навео да је Форум прилика домаћим привредницима да кроз сусрете остваре што бољу комуникацију, представе себе и потраже партнера у даљем пословању.

Министар Петричевић је истакао да Влада Републике Српке и Министарство привреде и предузетништва чврсто подржава ову активност и рад Развојне агенције Српске, те честитао менаџмету на доброј организацији.

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић рекао је  да се на дводневном Форуму, који се организује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, до сада пријавило 220 учесника из балканских земаља, учесници  из Словеније, Њемачке, Турске, Русије, Мађарске, и предузећа из САД и Кине, истакавши да међународни пословни сусрети, који су централни догађај Форума, омогућавају једној компанији да у оквиру једног дана, на једном мјесту разговарају са већим бројем компанија из других земаља, које су заинтересоване за потенцијалну сарадњу, те да им представе своје производе, услуге и пројекте, те навео да је то разлог због чега је одлучено да се настави његова интернационализација.

Форум траје два дана, 07. и 08. новембра 2019. године у хотелу Кардиал, у Теслићу.

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.