Sign In

Министар Петричевић присуствовао пословном форуму „RSBusiness100“

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић  је са својим сарадницима присуствовао пословном форуму  „RSBusiness100" на тему „Приједлози послодаваца за Програм економских реформи Републике Српске 2020 - 2022" у Бања Луци.

На пословном форуму окупило се око 100 послодаваца из цијеле Републике Српске који је организовала Унија удружења послодаваца Републике Српске, са циљем проналаска заједничких рјешења за побољшање и унапређење пословног амбијента у наредном периоду.

 Министар Петричевић je рекао да је оправдан захтјев послодаваца у Српској да се смањи опорезивање рада, наводећи да Влада већ иде у том правцу, те додао да је први корак ка томе Закон о подстицајима у привреди којим су створени услови на повећање плате. Министар је нагласио да је акценат на томе да се сива зона преусмјери у легалне токове и да ће сљедећи корак бити да се опорезивање рада врати на ниво из 2008. године.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је да је неопходно да у Програм економских реформи Републике Српске 2020-2022. буде уврштено и смањење опорезивања рада, те да је основни захтјев да се опорезивање рада сведе на ниво из 2008. године, а то је 52 одсто на нето износ.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.