Sign In

Министар Петричевић разговарао са представницима руског концерна “Радио - електронске технологије“ (Крет) у Бања Луци

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, разговарао је, данас, у просторијама бањалучког привредног  предузећа „Космос" а.д. са представницима руског концерна  "Радио - електронске технологије" (Крет) коју предводи замјеник генералног директора Александар Митјушкин и представницима привредног друштва „Космос" а.д. Бања Лука.

Састанку у Космосу претходила је протоколарна посјета Министарству привреде и предузетништва Републике Српске, гдје је уприличено уводно представљање и обраћање.

Министар Петричевић је рекао да ће бањалучко предузеће „Косомос", након дефинисања свих модела сарадње са руском компанијом „Крет", почети производњу фотокаталитичких филтера за пречишћавање ваздуха како за  домаће тако и за тржиште Србије и ЕУ.

Министар Петричевић је истакао да је до овог састанка дошло у складу са меморандумом који је делегација Владе Републике Српске крајем августа потписала у Москви са фирмом „Ростех", у чијем саставу се налазио и „Крет", те истакавши  да су Руси дошли у данашњу посјету ради  информисања о бањалучкој компанији и реализације започетих преговора.

Директор „Космоса" Душан Вјештица је рекао да се овај пројекат заснива на бази трансфера технологије, гдје ће бити потребна и нова улагања, чијим уговором ће бити дефинисана права и обавезе.

Према његовим рјечима, почетком мјесеца се очекује да руска страна достави прве узорке, те да је могуће да у јануару или фебруару дође до трансфера технологије и почетка производње.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.