Sign In

Министар Петричевић и директор Гарантног фонда потписали Протокол о сарадњи

Објављено:

​​​​

 

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивој Крчмар су данас у просторијама министарства потписали Протокол о сарадњи, којим се дефинишу подручја међусобне сарадње.

Циљ Протокола је координација активности, прије свега, на провођењу мјера за унапређење производње, већем степену финализације исте, мјера за унапређење индустријске производње, подршци развоју кластера с циљем осигурања нових тржишта, као и подршци програмима малих и средњих предузећа и предузетника који су у функцији запошљавања и самозапошљавања незапослених лица.

„Припремићемо план заједничких активности на годишњем нивоу, како би кроз организацију састанака, конференција и других догађаја омогућили стручно усавршавање нашим привредницима. Крајњи циљ је побољшавање услова пословања и унапређење конкурентности наше привреде", рекао је министар Петричевић.

Саговорници су се усагласили да ће заједничке активности бити прилика да се укључе и стручна лица из различитих области, са међународним искуством, која би могла бити од помоћи расту и развоју наше привреде.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.