Sign In

Министар Петричевић присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања друге годишњице постојања и рада Уговорне окружне привредне коморе Пирот и 176 година привредног удруживања у Пироту

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је свечаној академији поводом обиљежавања друге годишњице постојања и рада Уговорне окружне привредне коморе Пирот и 176 година привредног удруживања у Пироту, која је одржана у Дому културе у Пироту.

Министар Петричевић се захвалио домаћинима на позиву истичући значај јубилеја који обиљежавају. Он је најавио да ће, у оквиру посјете, са домаћинима и сарадницима обићи Слободну зону „Пирот". Министар је упознао присутне да постоји велики интерес за развој постојећих пословних зона и успостављање слободних  зона у Републици Српској, те нагласио да постоји велики број заинтересованих пословних субјеката за те активности, нарочито у Херцеговини. Представио је планове Владе Републике Српске и министарства на чијем је челу да кроз измјену релевантних прописа створе основе за динамичан развој слободних зона, те да у вези са тим имају намјеру преузети најбоља искуства и да у том свјетлу треба посматрати посјету једном веома успјешном пројекту каква је Слободна зона „Пирот". Министар Петричевић посебно је истакао Агроиндустријску зону Нова Топла у Градишци и Пословну зону „Волујац" у Требињу као генераторе садашњег и будућег привредног развоја Републике Српске.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.