Sign In

Министар Петричевић присуствовао првој међународној пословној конференцији под називом „Жена – лидерка у дигиталном добу“

Објављено:

​​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић је присуствовао првој међународној пословној конференцији под називом „Жена – лидерка у дигиталном добу" у организацији Клуба пословних жена Републике Српске и Министарства привреде и предузетништва у Администрaтивном центру Владе Републике Српске.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске је подржало оснивање и активности Клуба пословних жена с циљем да ће ово удружење жена омогућити боље повезивање, боље заступање њихових интереса, лакше остваривање одређених права, те унапређење њиховог пословања.

Основни циљ конференције је промовисати позитивне примјерe лидерства и удружити вриједности бизнис, владиног и међународног сектора.

У оквиру ове конференције уприличено је потписивање Регионалног меморандума о сарадњи Клуба пословних жена  Републике Српске са Удружењем пословних жена Србије, Асоцијацијом пословних жена Црне Горе, Међународном мрежом пословних жена Хрватске и Асоцијациом „Пословних жена" БиХ.

Министар Петричевић је истакао значај прве међународне конференције "Жена - лидерка у дигиталном добу", јер је један од циљева оснажити и повећати учешће жене у привреди и бизнису.

"Сама чињеница да су жене власнице једне трећине привредних субјеката у Републици Српској говори о њиховом доприносу развоју привреде Републике Српске", рекао је Петричевић.

Министар Петричевић је изразио подршку раду Клуба пословних жена Републике Српске, који је организовао конференцију и додао да је потребно подићи свијест жена о њиховом значају у послу.

Један од оснивача Клуба пословних жена Републике Српске, Вања Петровић, рекла је да је циљ конференције умрежавање жена у бизнис-сектору, као и оних које желе да постану предузетнице.

Конференција „Жена – лидерка у дигиталном добу" окупила је више од 200 успјешних жена из региона.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.