Sign In

Министар Петричевић и помоћник министра Зоран Савић на Другој годишњој конференцији „Како боље и како више подржати развој малих и средњих предузећа у БиХ“ у Сарајеву

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и помоћник министра за мала и средња предузећа Зоран Савић присуствовали су  Другој годишњој конференцији „Како боље и како више подржати развој малих и средњих предузећа у БиХ" у Сарајеву.

Конференцију су заједнички организовали Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Спољнотрговинска комора БиХ, Вијеће страних инвеститора и Агенција за развој предузећа (Еда), а уз подршку Шведске агенције за међународну сарадњу (Сида) путем Амбасаде Шведске.

На конференцији је представљен нови оквир подршке за развој малих и средњих предузећа у земљи који је усклађен са европским оквиром, који  омогућује хармонизацију стратегија и политика подршке за развој МСП унутар Босне и Херцеговине, а у циљу стварања  системске, дјелотворније и обухватније подршке МСП-а у земљи.

Током конференције одржане су панел дискусије  са посебним освртом на системску подршку развоју МСП-а у БиХ и размијене мишљења о главним правцима, оквирима и приоритетима те подршке.

Министар Петричевић је у уводном обраћању истакао да мала и средња предузећа имају кључну улогу у привреди Републике Српске с обзиром да чине 99,8 % укупног броја привредних субјеката, те нагласио да је Министарство припремило измјене и допуне Закона о развоју МСП које је Народна скупштина Републике Српске усвојила.

„Министарство ће у наредном периоду радити на припреми нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа која ће се заснивати на Европском акту за мала и средња предузећа и резултатима извјештаја Индекс МСП политика који је припремио ОЕЦД (Организација за економску сарадњу и развој)", рекао је министар Петричевић, изразивши захвалност Амбасади и Влади Шведске као и Делегацији ЕУ и другим донаторима, на подршци да заједничким напорима појачамо подршку малим и средњим предузећима.

 

 

​​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.