Sign In

Министар Петричевић одржао састанак у просторијама министарства са представницима Занатско – предузетничке коморе

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак у просторијама министарства са представницима Занатско – предузетничке коморе, које је предводио предсједник Коморе Лазо Шешић.

 

На састанку се разговарало о могућностима побољшања уписне политике у средњим школама, а које имају директну везу са пословном заједницом, као и о  оптерећењима разним наметима на рад  предузетника, те проблему око остваривања права на накнаду у вријеме кориштења боловања самосталних предузетника.

 

Министар Петричевић је рекао да је јако важно што се сарадња наставља и да је од почетка мандата опредијељен да заступа интересе пословне заједнице, те да ће настојати континуираним радом да допринесе остваривању њихових циљева.

 

Саговорници су се сложили да је сарадња Министарства и Коморе предуслов за рјешавање свих проблема у вези са пословањем предузетника, те да ће заједничким дјеловањем уз конструктивне приједлоге, усмјерити дјеловање на стварање бољег пословног и привредног амбијента.

 

Министар Петричевић, је након састанка, заједно са својим сарадницаима обишао погон самосталног предузетника „Меснице код Лазе" у Горњој Пискавици.

 ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.