Sign In

Министар Петричевић одржао састанак са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу АП Војводине Огњеном Бијелићем

Објављено:

​​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас  у Бањалуци са својим сарадницима састанак са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу АП Војводине Огњеном Бијелићем. На састанку се разговарало  о активностима које се односе на међународне сајмове, на којима би могао бити организован заједнички наступ.

Министар Петричевић је рекао да је прије неколико мјесеци потписан меморандум о заједничком наступању на међународним сајмовима, те да је данашњи састанак наставак те сарадње с циљем одређвања међународних сајмова на којима би могли заједнички наступити како би представили Српску и омогућили привредницима да остваре  нова познанстава и контакте на значајнијим сајамским манифестацијама.Он је нагласио да су за Српску најзначајнији сајмови који се тичу дрвне индустрије, производње намјештаја, металне индустрије, промоције Српске уопште и њених туристичких потенцијала.

Покрајински секретар Огњен Бијелић навео је да је један од праваца који се разматра и заједнички наступ на сајму инвестиција „Еxpo Real" ​у  Минхену, гдје би требало да се представе градови и општине из Српске и АП Војводине и додао да се на том сајму презентују могућности за улагање у Српску односно Војводину као и све субвенције које спроводе владе Српске и Војводине.

Бијелић је нагласио да је у интересу и заједничко наступање на сајмовима за привреднике и пољопривреднике, наводећи да је први такве природе у априлу наредне године сајам „Vinitaly" у Верони, на којем се представљају произвођачи вина и алкохолних пића и да је од заједничког интереса и наступ на сајму "Fruit Logistica" почетком 2021. године у Берлину, те да ће туристичке организације Српске и Војводине дефинисати и заједничке наступе у региону и ЕУ.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.