Sign In

Министар Петричевић потписao Споразум о сарадњи о заједничким наступима на сајамским манифестацијама између Аутономне покрајине Војводине и Републике Српске

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Аутономне Покрајине Војводине Огњен Бјелић потписали су данас у Бањалуци, Споразум о сарадњи о заједничким наступима на сајамским манифестацијама.

Циљ потписивања Споразума је успостављање међусобне сарадње ради заједничких наступа на сајамским манифестацијама како би се остварила већа запаженост, боља презентација и рационализација трошкова обје партнерске стране. Обје стране су усаглашене да ће Споразум допринијети квалитетнијем представљaњу привредних и туристичких потенцијала Републике Српске и АП Војводине.

Министар Петричевић је рекао да је искуство АП Војводине са учешћем на сајмовима било корисно за Српску у припреми њених наступа на сајмовима и у привлачењу потенцијалних инвестиција. Он је додао да ће ускоро бити формирани тимови који ће радити на припреми предстојећих заједничких наступа.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу АП Војводине Огњен Бјелић је нагласио да је добро што ће Аутономна Покрајина Војводина и Република Српска објединити потенцијале за представљање на великим сајмовима.

"Вјерујем да ћемо на овај начин постићи боље резултате у привлачењу страних инвестиција. Очекујем да у другој половини наредне године заједнички наступимо на великом сајму инвестиција `Реалекспо` у Минхену, за шта је неопходна квалитетна припрема", рекао је Бјелић.

Потписивању Споразума присуствовао је и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.