Sign In

Министар Петричевић у радној посјети општини Вукосавље

Објављено:

​​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић je са својим сарадницима посјетио општину Вукосавље и одржао је радни састанак са начелником општине Бориславом Ракићем, гдје се разговарало о бројним темама које имају за циљ стварање бољег пословног окружења и  унапријеђења привредног амбијента ове локалне зајднице.

У оквиру радне посјете општини Дервента министар Петричевић  је посјетио и привредно друштво „ММТ" д.о.о. Вукосавље које се бави машинском обрадом метала и „ЗТР МТА"д.о.о. које се бави производњом и продајом алуминијске и пвц столарије.

У општини Вукосавље истичу да своју шансу виде кроз мале привредне погоне и изградњу пословне зоне од 27 хектара, са које би транспорт робе могао ићи коридором 5ц, а за реализацију планова треба помоћ Републике Српске.

„То је специфичан простор на коме би се могле оформити управо такве пословне зоне које могу да буду интересантне, како домаћим, тако и страним инвеститорима", рекао је министар Петричевић те нагласио да ће привредницима бити омогућено да путем ИРБ-а користе кредите са каматном стопом од 2 до 2,8 одсто, што ће производним предузећима омогућити да дођу до јефтиних обртних средстава.

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.