Sign In

Министар Петричевић у радној посјети општини Козарска Дубица

Објављено:

​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић  је данас са својим сарадницма одржао радни састанак са начелником општине Козарска Дубица, Раденком Рељићем, гдје се разговарало о стању привреде ове локалне заједнице.

У оквиру радне посјете општини Козарска Дубица министар Петричевић  је посјетио привредне субјекте „Агрофлора"д.о.о. и „Техна Турс" д.о.о. који  се баве прерадом дрвета.​

Министар Петричевић је рекао да ће Министарство привреде и предузетништва ове године обезбједити кредитне линије за развој привредних субјеката, односно набавку нових технологија  и проширење пословних капацитета. Он је нагласио да ће се са тим кредитним линијама кренути у реализацију наредних мјесец дана, те истакао да оне могу бити развојна шанса привреде Републике Српске.

Министар Петричевић је додао да ће ове године у већем износу бити на располагању подстицајна средства за набавку нових технологија.

Начелник општине Рељић је рекао да је први радни састанак са министром Петричевићем био конструктиван јер су представљене идеје које могу помоћи привреди те општине.

 "Привреда наше општине није у лошој ситуацији јер имамо неколико добрих фирми које запошљавају раднике и успјешно послују, али нас све заједно оптерећује проблем општинског буџета и финансијска ситуација у јавном сектору", рекао је Рељић, истакавши да фирме у Козарској Дубици добро послују, а посебно велике компаније као што су "Млијекопродукт" и "Дубикотон", те друге велике компаније из дрвопрерађивачког сектора, које запошљавају више од 400 радника.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.