Sign In

Помоћник министра за МСП Зоран Савић је присуствовао свечаном отварању Coworking простора

Објављено:

​​

Помоћник министра за мала и средња предузећа Зоран Савић је присуствовао свечаном отварању Coworking простора и презентацији Јавног конкурса за пријем нових корисника, у Пословној згради, у Приједору.

Циљ отварања Coworking простора је повезивање младих људи сличних интересовања, размјене искустава са члановима заједнице, тестирање пословних модела и могућност реализације заједничких пројеката.

Осим бесплатног простора, корисницима су омогућени услови за унапређење професионалних вјештина гдје ће Агенција "ПРЕДА-ПД" имати савјетодавну и менторску улогу које су им неопходне да буду конкурентни на тржишту. Такође  корисницима  Центра је на располагању и инспиративан простор за рад са опремом, интернет приступом и салом за састанке.

Помоћник министра за мала и средња предузећа у Министарству привреде и предузетништва Зоран Савић је рекао да је Министарство привреде и предузетништва Републике Српске било партнер Агенцији за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД" у пројектима који су резултирали отварањем Coworking простора, те је навео да ће Министарство привреде и предузетништва Републике Српске наставити сарадњу са Агенцијом "ПРЕДА-ПД" на сличним пројектима.

"Ово је нешто ново у Републици Српској. То је повезивање предузећа са научном заједницом и са људима који имају иновативна размишљања, који могу помоћи да се створе нови ланци вриједности и који могу унаприједити и повећати конкурентност привреде, нагласио  је Савић на отварању.

Координатор Coworking простора Зоран Димитријевић је рекао да је ријеч о иновативној платформи која ће повезати доносиоце одлука са корисницима Coworking простора гдје су добродошли програмери, дизајнери, копирајтери, фриленсери, односно сви који се баве информационим технологијама и креативном индустријом.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.