Sign In

Потписан Споразум о сарадњи на успостављању мреже за дигиталну трансформацију привреде Републике Српске

Објављено:

​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић је данас у Бањалуци био један од потписника Споразума о  сарадњи на успостављању мреже за дигиталну трансформацију привреде Републике Српске у вриједности 10.000 евра по пројекту и представља један од предуслова подизања продуктивности и конкурентности домаће привреде, а биће спроведен као пилот- пројекат у 10 привредних субјеката.

Споразум су у Привредној комори Републике Српске потписали су и  министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић,  предсједник Привредне коморе Српске Борко Ђурић, директор бањалучког Иновационог центра Дарко Гверић и менаџер пројекта њемачке Организације за међународну сарадњу (ГИЗ) Елен Калиновски.

Министар Петричевић је нагласио да је потписивање овог споразума значајно за привреду Српске, да је процес дигиталне трансформације најављиван у овој години, а биће омогућен привредном субјекту који се укључи у дигиталну трансформацију и прилагоди своје пословање како би остварио бољу продуктивност и конкурентност ради успјешнијег пословања.

"Мислим да ћемо кроз овај пилот-пројекат добити добре резултате, јер искуства из Србије показују да је успјешност тог пројекта остварена са више од 90 одсто и не видим разлог да се то не деси и код нас", рекао је Петричевић.

Он је додао да ће се након пилот-пројекта ући у озбиљнији и конкретнији процес дигитализације привреде Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.