Sign In

Потписани уговори за подстицаје за директна улагања са 39 привредних друштава

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, потписаo је данас  у Бањалуци,  уговоре са привредницима којима ће бити додијељена подстицајна средства за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години у укупном износу од 1.4 милиона КМ.

Министар Петричевић је рекао да се ова средства односе на набавку нових технологија или технологија максималне старости до 12 година, те додао да је 39 привредних друштава остварило право на додјелу средстава.

Он је навео да су ове године средства за подстицаје за набавку нових технологија у буџету износила 1,4 милиона КМ и додао да је распон додијељених средстава за 39 привредних друштава од 30.000 КМ до 46.000 КМ, нагласивши да је Јавни оглас био отворен 15 дана и од 192 привредна друштва која су поднијела захтјев, право на подстицај остварило  112, те додао да је  у складу са правилником сачињена ранг листа и право на додјелу је остварило 39 привредих друштава.

Директор фабрике "Дермал" Котор Варош Раденко Бубић рекао је да је ова фирма аплицирала за технологију у производњи обуће и додао да је укупна овогодишња инвестиција износила 1,4 милиона КМ у опрему.

„Ми смо аплицирали на пројекат са 500.000 КМ, који је препознат као први и добили смо највише подстицајних средстава 46.200 КМ. Ова средства су веома значајна и то је веома позитивно за привреду", навео је Бубић и додао да "Дермал" тренутно запошљава 950 радника, те да је  у овој години запослено нових 150.

 

​​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.