Sign In

Министар Вјекослав Петричевић посјетио је данас Градску управу Бањалука и одржао радни састанак са градоначелником Игором Радојичићем

Објављено:

​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас Градску управу Бањалука и  одржао радни састанак са градоначелником Игором Радојичићем, гдје се разговарало о пословним зонама и формирању технолошких паркова, као и о подстицајима.

„Бањалука годинама подстиче развој локалне привреде, па смо на том плану размијенили искуства, с обзиром на то да до краја године планирамо да реализујемо 1,4 милиона КМ подстицаја привреди", рекао је Петричевић, те нагласио да су привреди Српске потребне нове технологије да би се повећала њена конкурентност и продуктивност.

"Желимо са Владом Српске да нађемо веће просторе у којима бисмо развијали технолошки или ИТ парк за шта има капацитета и интереса. То је сектор који је профитабилан и који младе може задржати на овим просторима", објаснио је Радојичић.

Он је рекао да је за подстицаје ове године планирано више од 1,1 милион КМ из градског буџета, те да град плански развија своје пословне зоне, афирмише и подстиче увођење и развој нових технологија.

У оквиру другог дијела посјете Градској управи Бањалука Петричевић и Радојичић су посјетитли текстилно предузеће "Glorialine " д.о.о. у насељу Врбања.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.