Sign In

Министар Петричевић на отварању 22. Међународног сајма господарства Мостар 2019

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, је присуствовао данас, свечаном отварању 22. Међународног сајма господарства Мостар 2019, у Мостару, на подручију  Слободне зоне Херцеговина, уз присуство бројних високих званица међу којима су и чланови Предсједништва БиХ, Вијећа министара БиХ, као и многобројни званичници из политичког, привредног  и јавног живота Босне и Херцеговине.

Министарство привреде и предузетништва је финансијски и организационо подржало све активности и наступ привредника Српске на овом сајму, у сарадњи са Привредном комором Републике Српске.

Земља партнер овогодишње сајамске манифестације је Кина, те је у оквиру сајма предвиђено одржавање низа конференција, презентација и пословних сусрета привредника, на којима ће учествовати и привредници из Републике Српске.

У оквиру манифестације, на којој ће бити представљене све гране привреде, Привредна комора ће промовисати и међународне пројекте подршке, Европску мрежу предузетништва, Пројекат сертификације општина и градова  са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи БФЦ ЦЕЕ, као и Пројекат SHIPmEnTT (Јачање процеса интелектуалне својине и технолошког трансфера у секторима зелене мобилности).

На сајму који ће трајати од 9. до 13. априла, се окупило више од 860 излагача из 27 земаља,  који ће своје производе и услуге представити посјетиоцима.

Након свечаног отварања Министар Петричевић је извршио обилазак сајамског простора, те имао низ сусрета са привредним и политичким званичницима из региона и шире. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.