Sign In

Министар Вјекослав Петричевић посјетио општину Пале и одржао радни састанак са начелником општине и његовим сарадницима

Објављено:

​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас општину Пале, гдје је одржао радни састанак са начелником општине, Бошком Југовићем и његовим сарадницима, у кабинету начелника општине Пале.

 

На састанку се разговарало о развоју ове локалне заједнице, њеним потенцијалима у области привреде и туризма као и плановима у развоју инфраструктуре, те како унаприједити бољу комуникацију са инвеститорима.

 

„У општини Пале грађевинарство је тренутно у развоју и запошљава највише људи", рекао је начелник општине Бошко Југовић, те додао да општина Пале погодује својим природним условима развоју угоститељско-туристичке привреде, гдје доминантност заузима и дрвопрерађивачки сектор у индустрији, који представља окосницу развоја те општине и извозно је орјентисан.

 

Министар Петричевић је рекао да општина Пале има значајне ресурсе за развој туризма и друге гране привреде и додао да Пале имају велики број малих и средњих предузећа који су приоритет нашег министарства, те да ће министарство значајно пружити своју подршку у реализацији даљих пројеката, нагласивши да ће се у наредном периоду одржати један значајан састанак са привредницима општине Пале, како би се упознали са резулатитима њиховог рада као и проблемима са којима се сусрећу.

 

Током посјете општини Пале, министар Петричевић је заједно са начелником општине и са својим сарадницима обишао, привредне субјекте дрвне индустрије „Владраг" Мокро и привредни субјект за производњу чарапа „ДМ хулахоп" Пале.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.