Sign In

Министар Вјекослав Петричевић одржао састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић са сарадницима одржао је данас састанак у свом кабинету са представницима  Привредне коморе Републике Српске коју предводи предсједник Борко Ђурић, на којем је било ријечи о активностима које Министарство реализује, а намијењене су унапређењу привреде у Српској.

 

Током састанка разговарано је о непореским давањима, односно о спровођењу програма реформе ове врсте давања, унапријеђењу контроле над фискалним оптерећењем привреде и грађана, те креирању повољнијег привредног амбијента, који ће допринијети повећању конкурентности домаће привреде.

 

Сходно томе, на састанку је договорено да Привредна комора Републике Српске достави своје приједлоге и образложења како би се реализовали горе наведени циљеви.

 

Саговорници су се усагласили да је поред приједлога за смањење, односно укидање непореских давања, потребно извршити и анализу комплетних административних процедура у одређеним областима, како би се примјеном СЦM модела (Standard cost model – модел стандардних трошкова), извршило поједностављивање процедура у пракси.

 

Разговарано је о могућности измјена Закона о слободним зонама Републике Српске, и са тим циљем је договорено да делегација Републике Српске посјети слободну зону у Пироту, која даје одличне резултате, како би се добре праксе, које се тамо користе, могле примијенити и у Српској.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.