Sign In

Састанак Радне групе за израду Регистра подстицаја

Објављено:

​​​

Данас је у просторијама Административног центра Владе Републике Српске одржан други радни састанак Радне групе за израду Регистра подстицаја коју чине представници ресорних министарстава, републичких управа и управних организација, Савеза општина и градова и представника пословне заједнице, тј. Привредене коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске.

На састанку се разматрао приједлог Уредбе о успостављању, садржају и начину вођења јединственог Регистра подстицаја, те су разматрани и приједлози о конкретним пратећим обрасцима у циљу што ефикаснијег рада и бољих резултата.

Успостављање Регистра подстицаја Републике Српске, који се додјељују привреди, предвиђено је Меморандумом о заједничким политикама за период 2018-2020. година, који је потписан између

Владе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске, као и Програмом економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. годинa, а координатор активности је Министарство привреде и предузетништва.

 

Циљ успостављања Регистра јесте да се обезбиједи јасан и свеобухватан преглед планираних, одоборених и реализованх средстава за подстицаје привреди Републике Српске, како на републичком тако и на локалном нивоу, а укључујући податке као што су даваоци и имплементатори расподјеле подстицаја, правног основа за њихову додјелу, извора средстава, врсте и намјене подстицаја, па све до информација о томе коме су и у ком износу средства додијељена. На тај начин би се осигурала боља координација и размјена информација између институција које додјељују подстицаје, транспарентнији увид у одобрена и додијељена средства за подстицаје и квалитетнија статистичка основа за потребе институција Републике Српске, а на основу исте и предлагање мјера за квалитетнију расподјелу подстицајних средстава.

 

Израда Регистра подразумијева неколико елемената и то: израду правног оквира и софтверског рјешења, те контнуирано ажурирање података. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.