Sign In

Министар Вјекослав Петричевић одржао састанак са представницима Међународне финансијске корпорације (IFC)

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас са сарадницима у просторијама министарства састанак са представницима Међународне финансијске корпорације (IFC), чланице Групације Свјетске банке.

Министар Петричевић је изразио задовољство чињеницом да је ова организација опредјељена да настави и ојача сарадњу у области унапређења пословног амбијента кроз више активности, а посебно у области успостављања могућности за регистрацију привредних друштава и предузетника електронским путем (online), јачања капацитета и инструмената за привлачење инвестиција и смањења административних процедура кроз примјену савремених модела.

 „Министарство ће у сарадњи са пословном заједницом утврдити приједлог области на којој се може извршити примјена модела стандардних трошкова (Standard Cost Model) како би дошло до поједностављења процедура и унапређења пословног амбијента у Републици Српској", додао је министар Петричевић.

Он је изразио увјерење да ће даља сарадња која би се требала у скоријем року формализовати кроз нови Уговор са Владом Републике Српске повећати конкурентност наше привреде. Један од најзначајних сегмената сарадње односи се на успостављање е-регистрације пословних субјеката и промоцију е-управе.

Министарство привреде и предузетништва координише процес е-регистрације који имплементира Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица групације Свјетске банке, а финансира Влада Уједињеног Краљевства Велике Британије.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.