Sign In

Министар Вјекослав Петричевић разговарао је данас са предсједником Занатско-предузетничке коморе Републике Српске

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарао је данас са предсједником Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Лазом Шешићем о активностима које Влада Републике Српске реализује, а намијењени су стварању повољнијег пословног амбијента и унапређења положаја малих предузетника у Српској.

Министар Петричевић је подсјетио да је ступањем на снагу Закона о подстицајима у привреди Републике Српске направљен велики корак ка унапређењу пословања у Српској.

„Повећање плате један је од главних услова које морамо испунити да бисмо задржали раднике да остану на овим просторима, али и мотивисали младе да се опредијељују за занатска занимања, што је предуслов за развој занатско-предузетничке дјелатности, али и цјелокупне привреде у Српској," рекао је министар Петричевић.

Он је додао да се ради на обезбјеђењу повољне кредитне линије, која би подразумијевала каматну стопу од два одсто, грејс период од двије године и отплату кредита до 10 година.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Лазо Шешић је позитивно оцијенио Закон о подстицајима у привреди Републике Српске, те је додао да би отварање поменуте кредитне линије било од велике користи за мале предузетнике који често немају потребан почетни капитал, а захваљујући грејс периоду од двије године, имали би времена да развију посао и отплаћују кредит.

На састанку је разговарано и о Регистру пореских и непореских давања, те је договорено да Занатско-предузетничка комора достави своје приједлоге за олакшице, које су им приоритетне за унапређење пословања.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.