Sign In

Министар Петричевић присуствовао свечаности поводом прославе 75. годишњице предузећа „Орао“ а. д. Бијељина

Објављено:

​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао  је свечаности поводом прославе 75. годишњице предузећа „Орао" а. д. Бијељина, у Бијељини.

Свечаност је одржана у кругу предузећа гдје су положени вијенци испред споменика радницима "Орла" који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату као припадници Војске Републике Српске, након чега је организована посјета Спомен-соби у кругу фабрике у којој се чува сјећање на 23 погинула и 75 рањених бораца који су били радници "Орла".

Министар Петричевић је честитао јубилеј менаџменту и свим радницима "Орла" који су током година допринијели да капацитети фирме буду сачувани и napomenuo  да се сада разговара о његовој будућности кроз реализацију активности неопходних за сигурније пословање у будућности.

„Ресорно министарство и Влада Републике Српске активно раде на започетим преговорима још од августа, када смо били у посјети Москви, и ти разговори иду у добром смјеру", рекао је министар Петричевић.Он је нагласио да  веома брзо очекује договор са руским партнером за добијање лиценци које би овој фирми омогућиле сигурну будућност за наредне бар двије деценије, истакавши да се очекује  њихова посјета веома брзо како би извршили све контроле и прегледе као предуслов за добијање лиценци.

Вршилац дужности генералног директора "Орла" Биљана Марковић рекла је да 75 година рада представља дуг животни вијек колико ова компанија живи, опстаје и остаје и изразила наду да ће "Орао" трајати још дуги низ година.

"Ми се трудимо да обезбиједимо добар темељ за будућност, све неопходне услове за наставак пословања, као и за одржање тренутних послова, а за то имамо и компетентне запослене и неопходне технологије", оцијенила је Марковићева, и нагласила да Министарство привреде и предузетништва Републике Српске показује поштовање према овој фирми и њеној традицији, као и смисао да обезбиједи основне услове за опстанак у наредном периоду, јер највећим дијелом одлуке наше Владе и ресорног министарства, као и Министарства одбране Републике Србије, одлучиће о будућности 'Орла' у наредном периоду", навела је Марковићева.

​​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.