Sign In

У организацији Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Генералног секретаријата Владе Републике Српске данас одржане јавне консултације у оквиру методологије процјене утицаја прописа за област стратешког планирања и управљања развојем

Објављено:

​​

У организацији Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Генералног секретаријата Владе Републике Српске данас су, у Бањој Луци, одржане јавне консултације у оквиру методологије процјене утицаја прописа за област стратешког планирања и управљања развојем.

Дискусија је вођена о главним ограничавајућим факторима и моделима за ефикасније стратешко планирање и управљање развојем у Републици Српској, како на републичком, тако и на локалном нивоу. У јавној расправи су узели учешће сви релевантни актери са републичког нивоа, као и представници већег броја локалних заједница.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске је надлежно у Влади Републике Српске за координацију процеса процјене утицаја прописа. Процјена утицаја прописа се састоји од неколико корака, а један од кључних корака су јавне консултације.

Процес процјене утицаја прописа се спроводи уз подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP), заједничког пројекта Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP).​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.